Влез на Енфилд само со NFS Pass

26/08/2021


За новата сезона 2021-2022, за влез на Енфилд наместо членската картица ќе се користи дигитален сертификат.

NFS Pass или (near field communication) technology for stadium entry, е дигитален сертификат кој треба да се инсталира на мобилен телефон/смартфон а потоа истиот да се искористи при влез на Енфилд.

NFS е компатибилен со повеќето Аndroid смартфони како и со минимум Iphone 6. NFS НЕможе да се превземи на десктоп машина. Ако имате постар телефон ќе треба да контактирате со клубот на официјалниот линк.

NFS мора да се превземи и инсталира на мобилниот уред кој ќе го користите при влез на Енфилд.

За SEASON TICKET HOLDERS, NFS се превзема само еднаш.

За OFFICIAL MEMBERS, NFS се превзема со предходна најава пред натпреварот кој треба да се следи.

За NOT Official Members, NFS се превзема на денот на натпреварот.


За повеќе информации околу начинот на превземање и користење на NFS може да прочитате на следниот линк:

https://www.liverpoolfc.com/nfc-guide