FRIENDLY GAME - Salzburg - Liverpool

Јофче Ивановски

27/07/2022На пријателскиот натпревар помеѓу Red Bull Salzburg и Liverpool FC беа присутни неколку наши членови. Во прилог мал осврт и фото репортажа за натпреварот.

 

Како најдовте влезници за натпреварот ?

Знајш како е кај нас , секогаш 5 до 12 :)

Седнав уште пред некој месец на нет и барав кога почнува баилотот на официјалната страна да аплицирам, и како и секогаш хаос.

Гледав со кој играме и најблиску беше Salzburg, али како и секогаш гледам предност имаат сталните со годишна карта, па си бил минимум 5 пати итн...

На 23ти , пет дена пред утакмица гледам останале уште 200-300 карти а ценат смешна 29 евра и зедов х 4.

 

Околу патувањето...

Не се оди сам, глупо е :)

Плано беше да ги носам моите, една екскурзија пред одмор и прва утакмица тато со синојте ама деца ко деца, плано домашен напазар неоди, температура 40 цела недела ...

Се јавив кај пријатели. Келјајчето ни е Црвено цел живот, плус куклата негова и таа ја заразивме, си ја почасти чичо Јофче со мојот најстар и прв дрес шо не ме бери појќе SG 17ka .

И имавме уште едно картиче, моето верно другарче Мики Звездаш и тој го симпатизира Liverpool, и колата се наполна.

Сат два до Salzburg од Munich, класика, пиво колбаси , убо место ...

 

Salzburg - Liverpool...

Пред се барав убо место за брзо да се стига до WC и да се зема пиво :) :) :)

Стадиончето петка , без приговор , мало ама многу средено со многу убава атмосфера, од Alianz далеку ...

Иако пријателска , утакмицата помина прекрасно. А јас како обично чекам да земам пиво, и гледам наши, црвени со тетоважи, Rush, Paisley, Steve , Shanks и кој уште не. ОК, од кај си, кој си , на англиски, не на германски , на некој јазик се разбравме ама и јас незнам на кој :) Брајќата Словаци , а то пашето од Словачка бил на работа во Македонија, некој проект , по сите бачила, Плачковица, Шара ... И мивели Битола уба ! Скопско Убо ! :) :)

Ама толку беа пијани, три пати по пиво ојдоја ама и три пати неможеа да си ги најдат седиштата.

Случка, земаме пиво а продавачо му дава лифче да си ги земи пивата а овај му вели F*** O** , и чека брато на ред и чека , на еден , на друг , на трет преднбего му дават пива а него не, ме прашва оти мене не ми дават пиво ... јас му велам па ти дале лифче да си земиш а ти му велиш F*** O** :) :) и така пак наново , картичката, лифче , ред ...

Следна станица 19/10/2022 во нашиот храм, со West Ham , па ако има некој од нашите шо ќе иди нека се јави да се дружиме... YNWA!

 


YNWA!