Liverpool Festivalen, GJOVIK

LIVERBIRDS NORGE

Љупчо Талевски

04-05/08/2023


 

Август, период во кој се играт припремни натревари на клубот пред почетокот на новата сезона, за фановите е период за одмор и уживање во летното сонце на на море , езеро , планина ... и нема некоја посебна активност барем не овде на Балканот.

И додека овде температурите се 40+ и се ладиме со пиво на плажа , на север , во малото место Gjovik , во Норвешка, каде моментално температурата е 13 степени и врни, од 4 до 5 ти Август, се одржа еден голем спектакл на кој беше и нашиот член Љупчо Талевски со своето семејство.

Настанот беше во организација на Liverbirds Norge, официјален фан клуб на Liverpool во Норвешка а беа присутни голем број на фанови.

Од гостите тука беа легендите Dirk Kuyt, Peter Beardsley, Bruce Grobbelaar и Sammy Lee

Специјални гости, George "the voice of Anfield" Sephton , Maren Lundby позната олимпијка и норвешки ски скокач, новинарот James Pearce, водителка Ragnhild Lund Ansnes и други.

А за забавниот дел се погрижија Kieran KLEO Molyneux, THE Ragamuffins, Timo Tuerney, Andy Hodgson, Det Betales, Land Rovers, Graceland а BOSS NIGHT не е комплетна без Jamie Webster.

На настанот беа собрани средства за помош на фондацијата на Jammie Carragher , 23 Foundation.

Во прилог фото и видео репортажа која ни ја испрати Љупчо , а за настанот повеќе, можи да прочитате на страната на Liverbirds Norge на следниот линк:

LIVERBIRDS NORGE