Europa League / LASK - Liverpool

Златко Талевски

21/09/2023


 

Пред 40 години, на 14 Септември 1964 година клубот за првпат одигра европски натпревар против Reykyavik во гости, и победи со 5:0.

На годишнината од тој настан, во првото коло од Europa League во оваа сезона, Liverpool победи во Linz против LASK со 3:1.

Натпреварот помина во одлична атмосфера пред, после и за време на натпреварот а организаторот , полицијата и обезбедувањето за тоа добија пофалби и од навивачката група Spirit of Shankly.

Twitter: Spirit of Shankly

Chelsea Pub во Linz на денот на натпреварот го смени името во King Kennys !

За првпат, на иста трибина со The Travelling Kop овај натпревар го следеја и наши членови од Битола.

Голема благодарност до нашите пријатели од Blackpool кои помогнаа околу влезниците.

Во прилог фото и видео репортажа.

YNWA !