OLSC Ticketing Requests

Liverpool FC @Anfield 2023/24 Second Half

23/11/2023


LIVERPOOL FC @Anfield

Почитувани навивачи на Liverpool FC и членови на фан клубот,

OLSC Macedonia ја објавува листата на натпревари од Премиер лигата кои се играат на Anfield и за кои ќе може да се аплицира за влезници од првиот дел од новата сезона 2023/24.

За разлика од предходните сезони овајпат Liverpool FC на официјалните фан клубови ни дозволува пројавување на интерес за некој натпревар а не и апликација.

Во кратки црти , оваа година поради проблемите со изградбата на дел од трибината, работите се искомплицираја, капацитетот е ограничен а побарувачката и листата на чекање е голема. Во првиот дел од сезоната иако имавме влезници до последен момент не знаевме дали ќе ни бидат доделени а сепак на крај на терет на други фанови ни доделија нас, па ваквата одлука на клубот е во ред и е добар компромис со оглед на ситуацијата.

Повеќе детали околу Anfield можи да се прочитат на следниот LINK

Аплицирањето за влезници трае од 23 Ноември до 29 Ноември 2023 година до 20:00 часот, одговор се добива за една до две недели.

Во листата го нема натпреварот со Tottenham бидејќи е предвиден да биде во склоп на друг настан на клубот, Black Tie Dinner и влезниците за фан клубовите се наменети за таа пригода.

Важна информација за сите оние кои имаат Light или Full членство е дека на веб страната на Liverpool FC до 8 Декември 16Ч ќе биде отворена лотарија и сами ќе можат да си аплицираат за било кој натпревар.

Според начинот на кој аплицираме досега , за оваа полусезона ќе пројавиме интерес за три натпревари во зависност од интересот кај нас. Еден од тие натпрервари е Crystal Palace.

Kaj нас, право на апликација имаат сите членови на OLSC Macedonia кои имаат извадено официјално членство од Liverpool FC (Light или Full), LFC OFFICIAL MEMBERSHIP LINK

НАПОМЕНА: Членови на OLSC Macedonia со престој во Македонија, односно официјалното членство им е на Македонска адреса а при регистрација го одбрале Macedonia како нивни Supporters Club.

Од Liverpool FC нема гаранција 100% дека ќе бидат доделени влезници, тоа зависи од рејтингот на натпреварот, досегашната историја на OLSC за тој натпревар и бројот на влезници.

Датумите не се фиксни, односно можни се промени во текот на сезоната.

Секој што сака да аплицира доволно е да е член на OLSC Macedonia, да има официјално членство од LIverpool FC и да контактира со нас на еден од следните начини:

телефон 071520052 Горан, email: contact@olscmacedonia.com или Facebook: LINK

За влез во UK е потребна виза a тоа е индивидуална процедура на секој што патува. Пожелно е секој кој аплицира да има виза или дека е сигурен 100% дека ќе добие.


  • 31/01/2024 : 20:00 uk time : Liverpool - Chelsea
  • 10/02/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Burnley
  • 24/02/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Luton
  • 09/03/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Man City
  • 30/03/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Brighton
  • 03/04/2024 : 20:00 uk time : Liverpool - Sheffield
  • 13/04/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Crystal Palace
  • 19/05/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Wolves

Доколку бидат одобрени влезници, распоредот/местоположбата на стадионот и цената на влезниците ги добиваме еден месец пред натпреварот. На Anfield , покрај седење има и стоечки места од кои на Kop 7425 места или 55% од трибината и Anfield Road Stand lower tier 5485 места.

YNWA!