Season 2024/2025

OLSC Tickets 1st half

07/07/2024


 

Почитувани навивачи на Liverpool FC и членови на фан клубот,

OLSC Macedonia ја објавува листата на натпревари од Премиер лигата кои се играат на Anfield и за кои ќе може да се аплицира за влезници од првиот дел од новата сезона 2024/25.

За разлика од предходните сезони овајпат Liverpool FC направи неколку измени во начинот на апликација за влезници за фан клубовите.

Досега имавме две опции за избор при аплицирањето во зависност од бројот на заинтересирани. Имавме опција 1 за 3 натпревари и максимум по 14 влезници и опција 2 за 6 натпревари и максимум по 6 влезници за првиот и за вториот дел од сезоната. Во пракса ниеден фан клуб недобил максимален број на влезници и натпревари и обично тоа беа за опција 1 / 2 натпревари и за опција 2 / 3-4 натпревари и во зависност од глобалниот интерес за натпреварот кај сите фан клубови а предност имаат фан клубовите со поголем рејтинг пред се по бројот на членови со официјално членство од Liverpool FC.

Првата измена е во бројот на влезници па така наместо 14 за опција 1 сега се 12 влезници а за опција 2 наместо 6 , сега се 5 влезници по натпревар.

Втората измена е изборот на натпревар да не се повторил во предходните две сезони, а поради премногу интерес потешко ќе биди и доделувањето на влезници за натпревари со висок рејтинг како Everton , ManCity и последниот натпревар од сезоната.

Важна информација во врска аплицирањето за влезници за нашите членови е дека право на аплицирање ќе имаат оние кои извадиле членство пред сезона , оние кои имат европски пасош а се жители на нашата држава, оние кои имаат извадено виза за UK или ќе потврдат дека аплицирале и ќе ја имаат 45 дена пред натпреварот за кој евентуално би добиле влезница.

Листа на натпревари за првиот дел од новата сезона:

 • 24/08/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Brentford
 • 14/09/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Nottingham Forest
 • 21/09/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - AFC Bournemouth
 • 19/10/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Chelsea
 • 02/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Brighton and Hove Albionn
 • 09/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Aston Villa
 • 30/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Manchester City
 • 14/12/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Fulham
 • 26/12/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Leicester City

Листа на натпревари за кои сме добиле влезници во предходните две сезони:

 • Сезона 2022/2023 : Manchester United, Arsenal
 • Сезона 2023/2024 : Everton, Nottingham Forest, Manchester City, Wolves

Ако ги одземиме натпреварите за кои сме добиле влезници во предходните две сезони и рејтингот на другите натпревари, листата на натпревари за кои постои голема шанса да се добијат влезници во првиот дел од сезоната е:

 • 24/08/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Brentford
 • 14/09/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Nottingham Forest
 • 21/09/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - AFC Bournemouth
 • 19/10/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Chelsea
 • 02/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Brighton and Hove Albionn
 • 09/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Aston Villa
 • 30/11/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Manchester City
 • 14/12/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Fulham
 • 26/12/2024 : 15:00 uk time : Liverpool - Leicester City

Аплицирањето за влезници трае од 7 Јули 2024 до 9 Јули 2024 година до 20:00 часот, а одговор се добива на 22 Јули 2024 година.

Датумите не се фиксни, односно можни се промени во текот на сезоната.

Секој што сака да аплицира доволно е да е член на OLSC Macedonia, да има официјално членство од Liverpool FC и да контактира со нас на еден од следните начини:

телефон 071520052 или Facebook: LINK

YNWA!